Showing posts with label komen. Show all posts
Showing posts with label komen. Show all posts

Wednesday, 15 April 2015

Anda Seorang Blogger yang Sukakan Sesuatu Complicated?

Assalamualaikum dan hai!

Nak share sikit pendapat saya yang mungkin menyemak kan perasaan korang. Hihi. Saya sebenarnya suka blogwalking. Selalunya saya akan tinggal jejak blogwalking saya tu dengan cara tinggalkan komen untuk entry2 tertentu. Tetapi….

Hasrat saya untuk tinggalkan komen terbatal, apabila…..
Kena verify code sebelum pos komen satu2 entry tu. Complicated la. hehe

complicated
Nampak tak kod2 ni? payah kan. 

Korang yang baik hati.. permintaan saya, buanglah code2 tu sume.. payah la. Tak suka. Kalau nak cepat2 pun tak boleh la. Kalau salah, kena buat lagi sampai betul. Leceh laa. Korang suka ke? Ok la, kalau korang suka. Tak boleh nak buat apa la. Hehe.

life is simple
mudahkanlah urusan orang lain
Tapi untuk lebih mesra pengguna, mesra pembaca, awak2 takyah la buat verification code tu ye. Hihi. Jangan marah.. Percayalah.. orang pun akan mudah je nak tinggalkan komen nanti. Peace no war. kehkehkeh

Terima kasih..
J




Saturday, 11 April 2015

Komen Cerita Hati Perempuan

Assalamualaikum.

Terasa rajin terlebih pulak nak share cerita cinta drama Melayu yang huda duk tengok, tertunggu-tunggu tiap minggu. Cerita apa lagi yang sedang hangat digembar-gemburkan peminat2 drama sekarang, mestilah cerita 'Hati Perempuan'. 

Emangnya hati perempuan itu gi mana ya? terfikir2 jugak, macam mana ye? Huda pun perempuan jugak. Tapi tak tau la pulak macam mana. Lepas tengok separuh suku episod cerita ni, baru lah terfikir... OOhh.. macam tu la kot hati perempuan, susah nak buat keputusan, keliru dengan perasaan sendiri. Betul laa kot. Sikit2. ngeh3.. 

Lagi kisah ‘Hati Perempuan’ huda nak share. Ni just pendapat peribadi I je. Lain orang, lain pandangan kan. hihi.

I nak review atau dengan kata lain komen mengomen sikit tentang cerita dan watak2 khayalan ni.. sabor je la bace yer.. hoho

-          Cerita ni sangat2 best..!

komen drama hati perempuan
Hitam itu menawan
-          mane la nak dapat laki gitu mak oii.. hensem, ade asset, keluarga baik2 pulak ( mak ayah dia la), caring, TAPI yang paling I tak suka, Aahhh!! Janganlah desak I.. Tak suka betul la orang desak2 ni. And… paling tak suka orang yang rasa dia jer yang betul, annoying betul la nak berdebat dengan laki macam ni. Confirm2 la I yang bukan lawyer ni kalah nak berdebat dengan u. Haa, tengok.. kan dah start nak berangan… astaghfighrullah… wake up2! Dongeng sume ni.. hihi.

-          Walaupun u beraset duhai Yang Mulia TENGKU ZARIL, but u disqualified sebab tak jaga batas pergaulan. Agama is always no. 1 dalam memilih pasangan hidup ni. Hoho..

-          Hum, Yuhanis pulak.. payah kan nak faham perempuan ni. Kejap suka orang tu, pastu suka orang ni, eh, tibe2 tersuka orang lain pulak. Payah. Perempuan sendiri pun sebenarnya tak berapa faham sangat dengan perasaan dia sebenarnya. Sabor je lah duhai lelaki ye.

-          Yang penting, lelaki2 sekalian, kalau betul2 nak, berhajatkan ‘si dia’ jadi permaisuri hati korang, isteri korang yang sah, mestilah tunjuk betul2 kesungguhan korang tu. Nak melamar tu pun, biar beradab sikit, bincang dengan family dulu, then pergi jumpa mak ayah ‘si dia’ tu. Barulah gentleman. Jangan nak Barat sangat ye. Bagi2 cincin macam tu. Melutut bagai.. Kita ada agama.. :p

-          Suka dengan watak Yuhanis, yang bertegas dengan lelaki. Mukanya pun manis aje. Walaupun kadang2 nampak la jugak kekayuan lakonannya. Tapi dia pandai cover balik kekayuan tu. Good job!.

-          Then, bagus watak Yuhanis ni, ada prinsip, tegas dengan keputusannya, nak2 dengan lelaki. Tak boleh bagi muka sangat kat laki ni. Tapi kalau la dah nampak dia tu baik, family pun dah setuju, terima aje laa.. takyah nak degil sangat dalam semua benda. Hihi.

-          Oohh, haa.. kenapa ye mata I ni senak, silau milau bila tengok scene dalam rumah tengku tu.. macam tak kena je lighting die.. memang sakit betul mata tengok, bepinar2 rasanya bebola I ni. Bukanlah sesape nak mengomen pasal lighting2 pulak kan. Tapi, serius! Tak suka tengok part dalam rumah tu. Putih sangat. Huhu
 
komen drama hati perempuan
Asyik nak bertekak je.. dua2 ego.. oh dunia!

Okay.. tu je dulu komen I setakat ni.. Jom sambung berangan.. layyann.. episode seterusnya..

Komen anda? 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...