Instagram

Monday, 9 January 2017

Skincare | Jeju Volcanic Lava Kecilkan Pori

Assalamualaikun dan hai semua!

Sebelum ni huda pernah share tentang Skincare yang berasal dari lava Pulau Jeju ni kat SINI.. Setakat ni pakai alhamdulillah, memang berpuas hati. =)

Kali ni huda nak share set lengkap skincare ni pulak. Jom tengok kat bawah..

Bahan utama bagi skincare untuk pori-pori ni adalah:

1. Lava gunung berapi Jeju
Lava yang cepat membeku dengan letusan gunung berapi di Gunung Halla 600 ribu tahun yang lalu. Waahh!! 😲

2. Jeju Sasa quelpaertensis, Jeju Akebia quinata, Jeju rumpai laut fusiforme

Jeju Sasa: Kaya dengan bahan-bahan tanin yang berfungsi mengetatkan liang pori
Jeju Akebia: Memberi kelembapan pada kulit dan membaiki tona kulit
Jeju Fusiforme: Kaya dengan mineral bagi mengekalkan kulit yang sihat dan licin, 

Cleansing Foam

Pencuci ni fungsinya untuk melindungi kulit kita dari pencemaran dan membersihkan pori-pori untuk menyerlahkan lagi kecantikan semula jadi.
Yang rare tentang pencuci ni dari pencuci muka yang lain,
sebab kandungan dan bau dia. Unik sangat!. Ehehe..
Kandungan pencuci ni adalah dari abu gunung berapi Pulau Jeju.
Ia mampu mengawal sebum berlebihan dan membersihkan pori-pori. 

Scrub Foam

Scrub ni membantu untuk membuang sisa kotoran dan
sel-sel kulit mati pada muka kita. Hanya perlu gosok-gosok je pada muka,
nanti keluarlah segala daki dan kotoran tu dan akan rasa,
waahhhh.... Segarnya muka.
Baru rasa kulit bernafas. Ehehe..

Clay Mousse Pack

Pek mousse tanah liat dengan buih krim ni kaya dengan mineral dari lava gunung berapi Jeju. 
Ianya boleh membuang kekotoran dalam liang tanpa sebarang rasa regangan pada kulit dan melembapkan kulit.

Cara gunanya mudah jer..
1. Picit jumlah yang sesuai untuk saiz muka kita. Kemudia sapu pada muka dengan lembut. Tapi Awas! jangan kena mata. Elakkan kawasan mata ye.
2. Biarkan selama 10 - 15 minit dan basuh menggunakan air suam sambil lakukan urutan pada muka.
3. Gunakan 1 - 2 kali seminggu untuk kulit normal dan kering. Kalau kulit berminya, boleh digunakan setiap hari.

Mud Pack

Lumpur ni berperanan menyerap sebum dengan kuat dan mengetatkan pori

 Cara pakainya..
1) Sapu pada kawasan muka
2) Tunggu sehingga kering
3) Basuh

Toner

Toner ni berperanan mengawal sebum bagi menghasilkan kulit yang licin
dan lembut, tak berminyak.
*Toner ni sangat penting dalam mengecil dan merapatkan pori.
Boleh dikatakan, ia wajib dipakai. hehe

Cara guna toner ni pun senang je..
1) Goncang sebelum digunakan agar sebati dan tiada mendakan
2) Picit sedikit pada tapak tangan
3) Sapu dan tepuk-tepuk manja pada muka

Peel Off Clay Nose Mask

Nama pun nose mask, mestilah pakai kat hidung kan. Ehehe..
Tapi sebenarnya boleh je pakai kat kawasan muka yang lain,
contohnya bawah dagu. hehe..

Mask hidung ni pun bersumberkan tanah liat dari Pulau Jeju. Ia berperanan dalam mengawal sebum berlebihan dan membersihkan segala pori.
Mask ni boleh buat muka kita jadi bersih berkilat.
Whiteheads dan blackheads pun boleh hilang tau.. 

Essence

Penerangan:
Essence ni pulak berperanan dalam mengawal muka kita dari berminyak
dan mengetatkan pori-pori hingga tidak kelihatan.
  
Cara gunyanya...
1) Selepas menggunakan toner, picit sedikit dan sapu pada muka
2) Urut dengan lembut ke seluruh muka.
3) Tepuk muka dengan tapak tangan anda untuk membantu penyerapan.

Nose Strip

Nose strip ni berperanan untuk membuang sebum, kekotoran, bintik hitam,
dan kotoran dalam pori pada kawasan hidung

Mana nak dapat ni?
Senang je, takyah susah-susah pergi ke Pulau Jeju.. hehe
Korang boleh cari di kedai The Face Shop atau boleh beli secara online di SINI

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...